Бөдене жұмыртқасының емдік қасиеттері

21 Қараша 2013, 10:31

«Биологиялық құндылығы жөнінен бө­дене жұмыртқалары тауықтың жұмыртқа­ларын ба­сып­ озады, – дейді Миша ағай. – Бөдененің бес жұмыртқасы тауықтың бір жұмыртқасының­ салмағымен тең бол­са, оның құрамындағы ка­лий мен фосфор­ тауық жұмыртқасын­да­ғы­дан бес есе көп, ал темір төрт бүтін бес есе, В және В12 витаминдері алты есе көп. Сондайақ олардың құрамындағы ка­льций, мыс, кобальт және түрлі амин қышқылдары тауық жұмыртқасындағыдан гөрі әл­деқайда жоғары.­ Құ­рамы ос­­ын­дай аз­ық­пен жү­йелі қоректенген адамның әртүрлі ау­ру-сыр­қауға қарсы тұрар дәр­ме­ні артып, жү­рек-қан тамырлар жүйесі мен ас қорыту мү­шелерінің жұ­мысы жақсарады. Сон­дай-ақ бөдене еті мен жұ­мырт­­қалары адам ағзасынан радиацияны да шығарады екен. Ал жұ­мыртқа құ­рамындағы лейцитин қан­дағы холесте­ринді төмен­де­тетін көрінеді. Егер тәулігіне бөдененің төрт-бес жұмыртқасын тұ­рақ­ты тұтынса, ер адамның жыныстық қуаты ар­тады. Бөдененің қалыпты дене қызуы қырық екі гра­дус­ болғандықтан, оның сальмонелез, құс тұмауы сияқты жұқпалы дерттерге қар­сы тұру қабілеті күшті. Сол себепті оның жұмыртқасын шикідей жұту өте пай­далы. Жапония мен Қытайда бір­не­ше ғасырдан бері оның еті мен жұмырт­қа­сын­ халық медицинасында пайдаланып келе­ді. Тіпті Жапонияда мектеп оқушысының таңер­тең­­гі ас мәзіріне бө­де­­ненің екі жұмыртқасы мін­детті түрде енгі­зіледі екен. Бұл балаларды­ бөртпе мен диа­тезден құт­қарады. Сондай-ақ баланың ой­лау­ қа­бі­летін арттырады. Жалпы, бөдене жұ­мырт­қасы анемияға, бас ауруына, демікпе мен туберкулезге, қан қысымының көте­ріліп және түсіп кетуін реттеуге, сал­қын тиген мен тұ­мауға, асқазан, ішек ауру­ла­­­рына, әсіресе ас­қазан жарасы мен гастрит­ке таптырмас ем. Тіпті жапондықтар бө­де­не жұ­мырт­қасын тұрақты тұтынған науқастың қатер­лі ісіктің өзінен айығатынын дәлелдеген көрі­не­ді. Ал біздің Қостанайдағы таныстарымыздың жеті-сегіз жасар­ қызы әр үш-төрт минут сайын зәр қыш­­тай­ты­нын айтып, қайта-қайта әжетханаға баратын. Сол қызға біз 100 жұмыртқа салып­ жібердік. Кейіннен тағы да бөдене жұ­мырт­­қа­сын алып ішіп, сол қыз бұл күн­дері әлгі кесе­лі­нен мүлдем айығыпты. Қант диа­бетімен ауы­ра­тын екі кісі біздің үйден тұрақты түр­де бөдене жұмыртқаларын сатып алады.­ Олардың еке­уі де жұмыртқаларды қолданып­ жүрсе, өз­де­­рін жақсы сезі­не­тіндіктерін, ал жұмыртқа­ны­ ішпей қойса болғаны қан қысымдары кө­теріліп кететінін айтып,­ үзбей жұ­мыртқа алып отырады». izdegentabady.wordpress.com

«Биологиялық құндылығы жөнінен бө­дене жұмыртқалары тауықтың жұмыртқа­ларын ба­сып­ озады, – дейді Миша ағай. – Бөдененің бес жұмыртқасы тауықтың бір жұмыртқасының­ салмағымен тең бол­са, оның құрамындағы ка­лий мен фосфор­ тауық жұмыртқасын­да­ғы­дан бес есе көп, ал темір төрт бүтін бес есе, В және В12 витаминдері алты есе көп. Сондайақ олардың құрамындағы ка­льций, мыс, кобальт және түрлі амин қышқылдары тауық жұмыртқасындағыдан гөрі әл­деқайда жоғары.­ Құ­рамы ос­­ын­дай аз­ық­пен жү­йелі қоректенген адамның әртүрлі ау­ру-сыр­қауға қарсы тұрар дәр­ме­ні артып, жү­рек-қан тамырлар жүйесі мен ас қорыту мү­шелерінің жұ­мысы жақсарады. Сон­дай-ақ бөдене еті мен жұ­мырт­­қалары адам ағзасынан радиацияны да шығарады екен. Ал жұ­мыртқа құ­рамындағы лейцитин қан­дағы холесте­ринді төмен­де­тетін көрінеді. Егер тәулігіне бөдененің төрт-бес жұмыртқасын тұ­рақ­ты тұтынса, ер адамның жыныстық қуаты ар­тады.
Бөдененің қалыпты дене қызуы қырық екі гра­дус­ болғандықтан, оның сальмонелез, құс тұмауы сияқты жұқпалы дерттерге қар­сы тұру қабілеті күшті. Сол себепті оның жұмыртқасын шикідей жұту өте пай­далы. Жапония мен Қытайда бір­не­ше ғасырдан бері оның еті мен жұмырт­қа­сын­ халық медицинасында пайдаланып келе­ді. Тіпті Жапонияда мектеп оқушысының таңер­тең­­гі ас мәзіріне бө­де­­ненің екі жұмыртқасы мін­детті түрде енгі­зіледі екен. Бұл балаларды­ бөртпе мен диа­тезден құт­қарады. Сондай-ақ баланың ой­лау­ қа­бі­летін арттырады.
Жалпы, бөдене жұ­мырт­қасы анемияға, бас ауруына, демікпе мен туберкулезге, қан қысымының көте­ріліп және түсіп кетуін реттеуге, сал­қын тиген мен тұ­мауға, асқазан, ішек ауру­ла­­­рына, әсіресе ас­қазан жарасы мен гастрит­ке таптырмас ем. Тіпті жапондықтар бө­де­не жұ­мырт­қасын тұрақты тұтынған науқастың қатер­лі ісіктің өзінен айығатынын дәлелдеген көрі­не­ді. Ал біздің Қостанайдағы таныстарымыздың жеті-сегіз жасар­ қызы әр үш-төрт минут сайын зәр қыш­­тай­ты­нын айтып, қайта-қайта әжетханаға баратын. Сол қызға біз 100 жұмыртқа салып­ жібердік. Кейіннен тағы да бөдене жұ­мырт­­қа­сын алып ішіп, сол қыз бұл күн­дері әлгі кесе­лі­нен мүлдем айығыпты. Қант диа­бетімен ауы­ра­тын екі кісі біздің үйден тұрақты түр­де бөдене жұмыртқаларын сатып алады.­ Олардың еке­уі де жұмыртқаларды қолданып­ жүрсе, өз­де­­рін жақсы сезі­не­тіндіктерін, ал жұмыртқа­ны­ ішпей қойса болғаны қан қысымдары кө­теріліп кететінін айтып,­ үзбей жұ­мыртқа алып отырады».

izdegentabady.wordpress.com

Бөлісу: